Frigiliana…het mooiste dorp van Andalusië

Zodra je Frigiliana in komt voel je al de romantische sfeer welke dit witte dorpje uitstraalt, echt Spanje. De smalle autovrije straatjes met de wit geschilderde huisjes met rode leien daken geven je meteen een Spaans gevoel. Het is niet voor niets uitgeroepen tot het ‘mooiste dorp van Andalusië’ en zelfs al eens tot het mooiste van Spanje. Frigiliana is een van de best bewaarde Moorse dorpen. 
Met 300 dagen zon per jaar is het weer er bijna altijd goed, zomers lopen de temperaturen op tot boven de 30 graden en in de winter zal het er zacht zijn.

Nerja

Nerja, op ongeveer 8 minuten rijden van onze B&B, is een klein maar zeer levendig dorp en een van de grootste schatten van Zuid Andalucía.

Nerja, bekend om Balcon D’Europe.
Het Europese Balkon is de naam gegeven aan een prachtige mirador gelegen in een van de meest charmante delen van de stad, niet eens op 5 minuten lopen van het centrale plein. Het is een cirkelvormig gebouw van baksteen dat 50 meter boven de zeespiegel hangt, bovenop een klif. De mirador domineert de hele kustlijn, waardoor we een prachtige kans om te verwonderen over de pracht van de Middellandse Zee en de macht van de kliffen en zandige kust, terwijl het ademen van de zuivere lucht van de zee te midden van een boulevard van palmbomen, het voelen van de zeewind.

Nerja beschikt tevens over hele goede en betaalbare restaurants.


Málaga

Málaga is een leuke, warme en charmante stad. Het heeft een gezellig (deels) autovrij stadscentrum. De stad Málaga is een levendige havenstad met een hippe pier, mooie stranden met typische chiringuitos, historische gebouwen en een goed openbaar vervoersnetwerk. 

Geniet op een leuke manier van deze bruisende stad, en geniet van de Spaanse lifestyle en dat alles onder een heerlijk Méditerranées klimaat. Een levende, bruisende, dynamische en hartverwarmende stad, een stad die simpelweg leeft…

GRANADA

De bekendste attractie van Granada is het Alhambra, het Moorse paleis met het aangrenzende zomerpaleis Generalife.

Voor het bezoeken van het Alhambra paleis kunt u het beste online tickets reserveren.

https://tickets.alhambra-patronato.es/

Let wel op dat u tickets reserveert inclusief het Palacios Nazaries! 

Bezoek zeker ook het doolhof van straatjes van de oude Arabische wijk Albaicín en de grottenwijk Sacromonte.

Daarnaast is de kathedraal in het centrum van Granada met de koninklijke grafkapel een geliefde bezienswaardigheid.